diumenge, 22 de desembre del 2019

Opinió de Boye sobre el TJUE i la JEC (Mentre el TSJC es salta la llei amb el MHP Torra)



Reprodueixo un fil molt interessant de G. Boye a Twitter sobre les conseqüències de la sentència del TJUE sobre les decisions de la JEC, el TS, el Congrés, el Senat i el Parlament UE, que a més a més resulten molt pertinents per plantejar la il·legalitat flagrant que acaba de cometre el TSJC amb la sentència d'inhabilitació del president Torra, fet al que em referiré després:

El TJUE cuestiona, a partes iguales, al Supremo y a la Junta Electoral Central que, por cierto, es la que remitió al Parlamento Europeo una lista “incompleta” de eurodiputados electos y proclamados... evidentemente esa lista no era la auténtica ni la oficial.
Sería interesante saber por qué cuando se remitió esa lista “incompleta” el Presidente de la JEC no firmó la comunicación y tuvo que hacerlo su vicepresidente.
El Parlamento Europeo, el 24 de mayo, remitió una carta al Presidente de la JEC indicándole lo que tenían que remitirles después de las elecciones... sería interesante saber por qué @Antonio_Tajani acepto una lista “incompleta” que no era lo que él había pedido el 24 de mayo.
Sería interesante saber quién ordenó Drexler, “jurista” del Parlamento Europeo, emitir un pseudo informe jurídico que avalase la posteriores tesis de la JEC y que han sido refutadas por el Abogado General y por el TJUE en los mismos términos en que lo hicimos en nuestra demanda.
Será interesante, a la luz de las resoluciones del TJUE, ver qué dice ahora la Sala Tercera del Supremo ante nuestras demandas en contra de las resoluciones de la JEC...
Resultará de gran interés ver cómo resuelve Llarena el tema de la OEDE teniendo presente que en junio pasado le dijimos que tenía que levantar las órdenes de detención y que no podía cursar ninguna OEDE.
También resultará muy interesante ver cómo explican el tema del juramento requerido por el 224 de la LOREG y que, evidentemente y cómo decimos hace meses, es contrario al derecho de la Unión.
Poniendo en relación las conclusiones del Abogado General con las resoluciones del TJUE los diputados y senadores estatales contaban igualmente con inmunidad cuando les fue vulnerada por el Supremo, el Congreso y el Senado... veremos las consecuencias legales en el TEDH.
El derecho siempre da margen a las interpretaciones pero en este caso se reescribió la Ley con una clara finalidad política que es ajena e incompatible con la función jurisdiccional y con la imparcialidad que algunos le atribuyen a la JEC.
Algún día se sabrá cómo se ha orquestado todo, cuánto nos ha costa y quienes son sus responsables... igual un buen escenario para averiguarlo sería el del suplicatorio.

Gonzalo Boye


Segurament els aclariments i peticions de responsabilitats sols acabaran venint de la justícia europea, especialment si ho desencadena un nou error de l'Estat Espanyol demanant un suplicatori. Tenim clar que a Espanya ningú rectificarà ni demanarà explicacions ni obrirà investigacions per les il·legalitats i irregularitats comeses pel TS, per Llarena, pel Congrés i el Senat. A la UE sols han corregut a acomplir la legalitat quan ho ha exigit el TJUE o sigui que és dubtós que el parlament europeu s'investigui a si mateix i les il·legalitats del seu president Tajani.
Però jo voldria ressaltar el cas de la JEC que ha quedat clar que gaudeix d'impunitat per saltar-se o inventar-se lleis i actuar per motius polítics. Quin tribunal espanyol la investigarà? I ressalto aquest cas perquè és el que ens afecta a nivell més immediat amb la recent sentència del TSJC inhabilitant el MHP Torra.

El fiscal emèrit del TS José Antonio Martín Pallín, només conèixer-la va declarar que el TSJC ha dictat una resolució fora de la llei, doncs l'ha condemnat segons un article referit a la desobediència a un òrgan judicial o un superior jeràrquic i la JEC no és ni una cosa ni l'altra.

AIXÒ ÉS GRAVÍSSIM, però sembla que no importa ni interessa ningú, ni ningú obrirà cap investigació sobre l'actuació il·legal del jutge parcial que va dictar aquesta sentència il·legal. Tothom dona per fet que els procés seguirà el curs normal amb els corresponents recursos i prou. A tall d'anècdota, ahir al FAQS sols la Bea Talegón va fer referència a les declaracions de Pallín i ningú li va agafar la paraula i tots van seguir donant per fet implícitament que tot era normal i ara tocava el recurs al TS, com si no res, quan el TSJC s'acaba de saltar la llei tant tranquil·lament, però com que això és habitual a l'Estat sembla que no escandaliza ni als periodistes. Una vergonya! Aquí no cal recorrer res!. En un país normal l'òrgan pertinent paralitzaria la sentència i investigaria el jutge per prevaricació.

Us deixo el vídeo amb les declaracions de Martin Pallín a la 6a, que no té desperdici.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada