Multes i falsificacions
Aquest no pretén ser un article anecdòtic. Vull partir de cassos concrets, compartits per molts de nosaltres, per anar més a l'arrell de l'assumpte. Anirem des de les multes a Barcelona, fins a la nevada monumental del 8 de març.
No fa gaire temps em vaig trobar amb una sorpresa, que em va indignar i volia reflectir en aquestes pàgines. Ara s'hi han afegit tantes coses, que ha esdevingut un símptoma d'una situació molt més profunda.
Visc en una urbanització a 40 Kms de Barcelona, on treballo i també m'hi desplaço per simple oci. No tinc més remei que utilitzar el cotxe, com tants ciutadans d'aquest país. Ja fa molt que vaig assumir el fet que anar a Barcelona em suposava gastar-me cada vegada una picossada en aparcaments, omplint així les arques públiques i privades, sinó volia fer-ho per la via de les multes d'aparcament. Hi he deixat doncs segurament bastants centenars d'euros.
El meu historial de multes dels darrers anys és doncs mínim. D'aparcament a BCN en concret en recordo una de la nit de cap d'any (!) de deu fer 2 o 3 anys. Vaig deixar el cotxe a Via Laietana, al costat de muralles, on aparquen autocars turístics. Fins les vuit del matí era permès. Em va passar el temps i el vaig anar a recollir a les 9 i ja tenia la multa. Autocar no n'hi havia cap i la ciutat era buida. Em vaig negar a pagar-la per injusta. Llavors ho podies fer no acceptant la notificació i l'Ajuntament era impotent fora dels seus límits. Ara ja no i m'explico de seguida.
El dijous 7 de maig de 2009 em vaig quedar a Barcelona fins tard i després vaig anar a dormir a casa d'un amic, per no tornar de matinada a casa (l'endemà havia de treballar). Vaig deixar el cotxe en una zona de pagament doncs no hi havia cap altra possibilitat, al carrer Secretari Coloma, i se'm va repetir la història d'aquell cap d'any. El divendres 8 arribo a la Zona Universitària, on treballo. El aparcaments de la Universitat son insuficients i deficients. Entre els que treballem a les facultats, els parcs científics i els estudiants, s'hi ajunten cada dia milers de cotxes impossibles d'ubicar. Tothom aparca com pot. El pàrquing de la Facultat era ple i el vaig deixar al carrer (procuro no fer-ho i tampoc hi sol haver lloc), això si, trepitjant una mica un pas de vianants, després de preguntar al conductor del cotxe de la neteja si el molestava i dir-me que no. En sortir em vaig trobar la segona multa en dos dies. No en tinc cap altra de pendent, que jo recordi.
Cada dia puc veure agents municipals recaptant a costa del caos de la Zona Universitària i fins la grua enduent-se cotxes. Resulta xocant, indignant, o en termes legals un cas clar de prevaricació, veure com la mateixa zona i voltants, quan hi ha futbol al camp del Barça, s'omple de milers de cotxes a sobre les voreres i a qualsevol lloc i no es posa ni una multa ni se'n retira cap. Les prioritats semblen evidents: el futbol és d'interès nacional i permet totes les excepcions, mentre que el treball, la docència i la recerca es fan per caprici i per molestar el transit.
Novament vaig decidir no pagar unes multes que em semblaven injustes. Però ai nois, quina va ser la meva sorpresa en trobar-me a la bústia les notificacions de les multes, "amb justificant de recepció", que jo no havia signat mai. Quan vaig veure el carter li vaig preguntar indignat com era possible que no hagués deixat l'avís de correus. Llavors em vaig assabentar de que les multes de l'Ajuntament de Barcelona ja no les reparteix correus sinó el propi ajuntament o algú pagat per ell.
Doncs si senyor, ara l'Ajuntament de Barcelona o qui el representi es dedica a FALSIFICAR LES SIGNATURES DELS CIUTADANS als justificants de recepció, per assegurar-se l'acompliment del seu afany recaptatori sense límits. Que jo sàpiga això és simplement un delicte.
Si hi afegim que l'administració s'ha dotat ja fa temps d'instruments dubtosos de tal forma que els nostres diners ja no estan segurs ni als bancs, doncs te'ls poden embargar del compte, suposo que encara que sigui il.legalment m'ho acabaran cobrant. Entre l'administració i els bancs ens tenen collats. Estem indefensos. Tots els nostres diners passen pels bancs, nòmines i pensions incloses. Aquests se n'aprofiten per especular sens donar-nos ni un duro d'interessos, ni custodiar-lo (ja no ens queda ni intimitat ni drets de cap mena). I per postres quan s'enfonsen per la seva mala gestió, els beneficis incontrolats i els sous escandalosos dels seus directius, els ha de rescatar l'Estat també amb els nostres diners. d'Això se'n diu ser cornut i pagar el beure. Som presoners de l'administració i les entitats financeres.
Resulta paradoxal que la justícia no pugui executar una sentència fins que no aconsegueix notificar-ho personalment al culpable i l'ajuntament en canvi tingui patent de cors. I parlo amb fonament, doncs fa pocs anys vaig guanyar un judici en què la part contrària m'havia d'indemnitzar (res de l'altre món, tenint en compte els fets). No ho van poder portar a terme fins passat més d'un any doncs al culpable dels fets, que sabien on vivia pel judici i vivia a prop de casa, no hi havia manera de lliurar-li la notificació.
A la nostra societat queda clara doncs la doble vara de mesurar. Quan qui ha de cobrar és l'administració tot s'hi val. Quan és el ciutadà la legalitat arriba a límits absurds. Per si algú tenia algun dubte comença a quedar clar que l'administració no està precisament al servei del ciutadà, sinó al contrari.
El Sistema contra l'individu.
El cas de les multes és un símptoma prou significatiu. Aquest deliri recaptatori, de persecució i control del ciutadà ja el vaig denunciar en aquest bloc a l'article "Barcelona m'esborrona. Catalunya em fa patir". Però l'assumpte és més greu. Obsessió recaptatoria que desemboca en el que suposo que, quan acabem d'analitzar els fets, tots estarem d'acord que només es pot titllar de malbaratament dels cabdals públics.
Només en posaré un exemple i crec que tots en podreu trobar de semblants a la vostra experiència immediata i quotidiana. Al meu poble, que fa quinze anys no recollia ni els cotxes abandonats perquè no tenia diners per comprar una grua municipal (ara tampoc els recull), els darrers anys s'ha embrancat en una cursa d'inversions absurdes, dubtoses, incomprensibles, innecessàries i inútils. S'ha fet una ampliació i suposada millora de la plaça major, de milers de metres quadrats, en pendent, plaça pura i dura, que deixa fins i tot les cases del carrer enfonsades per sota del seu nivell. Una plaça que no serveix ni pels "skaters", però que curiosament te a sota una empresa privada d'alimentació (de fet no n'és res més que la teulada), i unes quantes parades d'un suposat mercat municipal nou que, a l'hora de la veritat, ha quedat paralitzat i convertit en una simple estructura de bigues metàl.liques rovellant-se. Suposo que a part de les queixes, l'ajuntament s'hi deu haver arruïnat. Ah, i me n'oblidava, sota la plaça teulada de l'empresa privada, també s'hi ha fet un aparcament municipal de pagament.
A l'altra cara de la moneda, un altre fet significatiu. A la urbanització on visc (com tots els pobles està ple d'urbanitzacions), ens va costar desenes d'anys que hi arribés un autobús. Hi va arribar amb limitacions. Pocs els dies de cada dia, i cap ni els festius ni les vacances. Aquest any han decidit deixar-ho amb 4 autobusos diaris, perquè és deficitari. Ja hi tornem a ser. Des de quant un servei públic està destinat a produir beneficis?!. A tot el país s'ha tergiversat i pervertit el sentit del terme "servei públic". El seu objectiu és garantir i millorar la qualitat de vida del ciutadà, i per això paguem impostos. De seguida aprofundirem en aquest sentit arrel de l'enorme nevada del dia 8.
Abans només recordar una altra banda, per on fugen aquests diners que l'administració fa tot el possible per treure'ns de les butxaques: corrupció, corrupció i més corrupció a tots els nivells. Que ningú m'acusi de fer demagògia, ni de cassos aïllats. No es ara el moment de fer un llistat, però només cal repassar els mitjans de comunicació del 2009 per veure el degotall inacabable de cassos de corrupció, especialment a nivell municipal. És de domini públic.
I abans de continuar vull avançar una conclusió. Tot això de què estem parlant no son fets anecdòtics, ni tampoc em serveix ja l'excusa o explicació de que la culpa és dels polítics que tenim. No, benvolguts conciutadans, fa temps que ja "no queda be utilitzar aquest llenguatge", però la realitat és la que és, i el que falla de soca-rel és el "Sistema". Tots som víctimes del seu funcionament pervers.
La nevada i el vestit invisible de l'emperador
La nevada generalitzada del dia 8 ha acabat de deixar al descobert el caire invisible del vestit de l'emperador. Va nevar un dia, en realitat una tarda, i el resultat ha sigut tot Catalunya paralitzada. Trenta tres torres d'alta tensió retorçades com filferros. Dos cents mil ciutadans sense electricitat i aïllats. Això vol dir sense calefacció ni cap mena de comunicació: la televisió i la radio necessiten electricitat; tots els electrodomèstics també; les centrals telefòniques també; als mòbils se'ls acaben les bateries; internet, que ens ho soluciona tot no existeix sense corrent i no segueixo per no avorrir-vos. Molta més gent atrapada als seus cotxes. Aixoplugant la gent en pavellons municipals Encara ahir n'hi havia 60.000 que seguien en les mateixes condicions. Amb les botigues i tots els serveis inutilitzats. Havent de sobreviure a base d'entrepans i fent cua a l'unic forn obert com a la postguerra. El govern va informar dos cops, tard i poc en tot el dia 8. Els que teníem la sort, com jo mateix, de sofrir només unes 10 apagades esporàdiques durant el dia 8 i el mateix el dia 9, també per una torre d'alta tensió, encara podíem veure la televisió. Sort dels "Matins" de Josep Cuní, doncs sinó no hauríem sabut res de com evolucionava la situació, i el dilluns també estàvem aïllats. Fem-nos una única pregunta: Si en comptes d'un dia hagués nevat una setmana, ara estaríem parlant de centenars de morts com a Xile o Haití. De morts també n'hi ha hagut, per cert.
Que no ens parlin de catàstrofes imprevisibles (els homes del temps havien avisat de sobres); ni ens vinguin amb tòpics com que ara no s'ha de mirar enrere sinó aprendre dels errors. Aquests errors son endèmics. Nevada d'aquesta magnitud n'hi va haver una l'any 62. Però jo fa vuit anys em vaig quedar igualment incomunicat, sense llum, i la meva família va haver de dormir a Sabadell a casa d'uns amics perquè no podien arribar a casa. De tant en tant doncs es produeixen on no és habitual i cal estar preparats. Però quan no son les nevades, son les tempestats i inundacions, o els temporals de vent, o els incendis (tema d'actualitat al Parlament) i això passa cada any.
La meva emprenyamenta amb les elèctriques de l'article del 25 de setembre, desgraciadament m'ha donat la raó. Novament les elèctriques. L'electricitat es la base del funcionament de tot el sistema social, i cada cop més (tot està informatitzat). Es un be i un servei públic de primera necessitat. Es evident per tothom que les infraestructures elèctriques son absolutament deficitàries i fallen davant tots els fenòmens climatològics o naturals que hem esmentat. La única conclusió és que en un país que pretén defensar un Estat del Benestar i una economia mixta, no és acceptable ni comprensible que els sectors estratègics estiguin fora de tot control, o en definitiva en mans privades, que només busquen el negoci i el benefici, havent oblidat el seu caràcter de servei públic. El mateix Cuní ho va deixar molt clar quan va explicar que havia rebut una trucada d'Endesa, dient-li que no parlés més d'abonats, sinó de "clients". L'únic que els preocupa son els beneficis que, amb crisi econòmica i tot, no deixen de tenir.
Que no ens surtin ara amb la MAT. També seran torres que cauran com les altres. No m'ho invento: molts han dit que la única solució seria el soterrament. Això vol dir mils de milions d'euros i es evident que l'administració i els politics no estan per la labor, ni disposen del poder real per obligar a aquests gegants econòmics a reinvertir els seus guanys en aquest sentit. Davant d'això només hi ha una sortida de sentit comú. Ho va dir en Puigcercós i jo ho subscric: La infraestructura elèctrica s'ha de nacionalitzar!.
Però mare meva, hem tocat un altre tabú. Si els mateixos serveis públics que encara son estatals es pretén que funcionin amb criteris empresarials, o fins es tendeix a pseudoprivatitzar-los. I penso en les Universitats, els Transports públics (recordem l'exemple de l'autobús), les pensions, o la Sanitat. Els metges, reveladorament, ja fa molt de temps, que no parlen de pacients sinó de clients, com les elèctriques. Ho haurem de repetir?. S'ha perdut el concepte de "servei públic", o sigui allò que l'Estat ha de garantir per sobre de tot pel benestar dels ciutadans a qui hauria de servir. És una aberració pretendre que hagin de ser rendibles: el seu objectiu es capgira per deixar de ser el benefici social i passar a ser el benefici econòmic, oblidant-se del primer.
I de la mateixa manera que passa amb les elèctriques, com podem esperar que les administracions, en comptes de malbaratar els diners de tots, inverteixin abans de res en tots els components estratègics fonamentals pel funcionament de la societat. Amb prous llevaneus per quan facin falta, amb més avions i helicòpters pels incendis, amb infraestructures i serveis fonamentals, que evitin les conseqüències de les suposades catàstrofes, en comptes de en obres i accions sumptuàries o inútils de cara a la galeria, que els donin vots o beneficis econòmics. Al cap i a la fi pels partits polítics també som clients a disputar-se per l'obtenció del vot.
Per això he dit abans que el problema és que el "Sistema" no funciona. Si no es dona la volta totalment a la mentalitat i els valors que s'han convertit en dominants no anirem mai enlloc. Quan als Estats Units estant anant cap a la Sanitat Pública amb penes i treballs, aquí pretenem copiar-los el capitalisme salvatge. Caminem cap a la barbàrie.
I ara tocaré un altre tema tabú, que farà que més d'un digui "pobre ingenu". Què passa amb l'exèrcit, que a ningú se li acudeix ni parlar-ne?. Només ens preocupava el colpisme i després anar a fer la "mili". Quan això es va resoldre ningú s'ha qüestionat mai més res. Per començar, en comptes d'anar a fer falses missions humanitàries a l'Afganistan, perquè no les porten a terme aquí en ocasions com aquesta?. Me n'oblidava, ens van enviar 100 soldats de l'Aragó, com si aquí no n'hi haguessin, que només van servir perque l'ABC pogués ironitzar a primera pàgina que l'exèrcit venia a salvar Catalunya. La pregunta més elemental doncs és perquè no es mobilitza massivament amb els infinits mitjans de què disposa, cada cop que es produeixen urgències que la societat civil no pot assumir?. Però la pregunta de veritat és: perquè volem un exèrcit?. Qui esperem que ens ataqui?. Si els milers de milions que s'inverteixen en armament, avions, míssils, vaixells, tancs, etc, etc, s'invertissin en posar en òptimes condicions totes les infraestructures estratègiques de què parlàvem, el problema estaria resolt. I encara m'atreviria a dir més: hi hauria diners suficients per no patir per les pensions, ni la sanitat, ni l'educació, ni el transport, i ja hauríem sortit fa temps de la crisi econòmica. Que el reconverteixin en un cos d'elit de protecció civil perfectament equipat!. M'imagino tots els soldats treballant en el soterrament de les línies elèctriques: en menys d'un any estaria tot fet.
Desgraciadament el 1984 d'Orwell ja fa massa temps que es una realitat, o el Món feliç de Huxley. Fa temps que hem deixat de ser ciutadans, per ser la mamella de la que s'alimenta l'Estat i les grans companyies. Es com si tots estiguessim a l'exèrcit. Calladets, com més controlats millor, deixant-nos espremer, camí de l'escorxador. Tots som pel Leviatan, pel Gran Germà simple carn de canó.
Que no em vinguin ara amb la desqualificació de moda de tenir deliris sobre teories de la conspiració. Això és com l'acudit del que el tractava el psiquiatra perquè creia tenir un cocodril sota el llit i, quan va deixar d'anar-hi, li van explicar que se l'havia menjat un cocodril.
Un darrer exemple de la hipocresia d'aquest Sistema que, com els pares d'abans, ens tortura, explota i oprimeix pel nostre be. Tota la despesa monumental i les campanyes de persecució i criminalització dels ciutadans, suposadament per evitar les morts a la carretera i la contaminació. Sembla que respecte de la darrera no han servit per res. Pel que fa a les morts s'han reduït en un percentatge ben minso. En definitiva s'han mort mosques a canonades i s'ha creat una paranoia col.lectiva, que és el que resulta realment funcional per un "Sistema" injust com aquest. La darrera noticia sorprenent i realment preocupant, que només va sortir un dia i ningú en parla és que per primer cop a Espanya el suïcidis superen a les morts pel transit. L'Estat engegarà una campanya del mateix nivell per veure'n les causes i resoldre-les?. La resposta em sembla que la sabem tots: els morts ja no se'ls pot controlar, ni criminalitzar, ni sobretot treure'ls els diners. Un altre dia potser haurem de parlar de com afecta aquesta societat al benestar psicològic i l'equilibri emocional dels individus, que en son les seves víctimes.
"La validesa depèn de les creences". Gregory Bateson.
Alguns enllaços al títol de fotos, música i algun text és van perdre en tancar picasa i megaupload. Afortunadament las fotos s'han pogut recuperar.
Retrat de la portada: autor Quim Cañellas
Es posible la traducción al castellano y al vasco. Translation into English, French, Italian and German is possible.
Translation /Traducción
Cercar en aquest blog
Sobre Mi
- Francesc Marcé i Puig
- Castellar del Vallès, Vallès Occidental, Provincia de Barcelona, Catalunya
- Doctor en Psicologia, Prof Titular de Teoria i Anàlisi Formes Visuals. Dep Disseny i Imatge, Fac. BBAA, Univ. Barcelona.1981-2012. Jubilat.Treballs previs: -Investigador ICE UB, 5 recerques: efectes i recepció missatges audiovisuals,1975-1982. -Membre fundador Col·lectiu Higiene Mental La Florida, integrat a la Coordinadora de CHM i al Réseau-Alternative à la Psychiatrie,1976-79. -Educador terapeuta Albergue Infantil Terrassa,1976-78. -Investigador Carvis Publicidad S.A.1975 i 76.-Creador i redactor, revista gremi Ebenisteria l'Hospitalet,1974-76. Llibres publicats: 13,1977-2023, (imatge, disseny,comunicació i 4 poesia). Articles: 17, mateixos temes recerca. Podeu baixar 12 llibres des d'aquest bloc, 6 de Dialnet i 15 articles des del bloc (4 també a Dialnet). Cercar etiqueta "Treballs científics" i "Literatura". -Racionalista crític, intel.lectual?, tolerància 100, menys amb la intolerància, com assenyalà Karl Popper, radical, eclèctic, antiautoritari, insatisfet, outsider,sense embuts, autodidacta, com deia Gandhi el mateix val pels pobles i les persones: el dret d'autodeterminació, autonomia /VS/ heteronomia. Mai he tolerat que m'imposin que he de fer, dir o pensar.
Arxiu del blog
-
►
2024
(58)
- ► de novembre 2024 (3)
- ► d’octubre 2024 (12)
- ► de setembre 2024 (11)
- ► d’agost 2024 (2)
- ► de juliol 2024 (5)
- ► de juny 2024 (3)
- ► de maig 2024 (6)
- ► d’abril 2024 (3)
- ► de març 2024 (7)
- ► de febrer 2024 (2)
- ► de gener 2024 (4)
-
►
2023
(64)
- ► de desembre 2023 (9)
- ► de novembre 2023 (7)
- ► d’octubre 2023 (8)
- ► de setembre 2023 (6)
- ► d’agost 2023 (5)
- ► de juliol 2023 (2)
- ► de juny 2023 (6)
- ► de maig 2023 (9)
- ► d’abril 2023 (5)
- ► de març 2023 (2)
- ► de febrer 2023 (1)
- ► de gener 2023 (4)
-
►
2022
(32)
- ► de desembre 2022 (4)
- ► de novembre 2022 (2)
- ► d’octubre 2022 (3)
- ► de setembre 2022 (1)
- ► d’agost 2022 (2)
- ► de juliol 2022 (2)
- ► de juny 2022 (3)
- ► de maig 2022 (5)
- ► d’abril 2022 (4)
- ► de març 2022 (1)
- ► de febrer 2022 (4)
- ► de gener 2022 (1)
-
►
2021
(45)
- ► de desembre 2021 (4)
- ► de novembre 2021 (9)
- ► d’octubre 2021 (6)
- ► de setembre 2021 (5)
- ► d’agost 2021 (2)
- ► de juliol 2021 (1)
- ► de juny 2021 (4)
- ► de maig 2021 (2)
- ► d’abril 2021 (2)
- ► de març 2021 (2)
- ► de febrer 2021 (6)
- ► de gener 2021 (2)
-
►
2020
(41)
- ► de desembre 2020 (1)
- ► de novembre 2020 (7)
- ► d’octubre 2020 (5)
- ► de setembre 2020 (5)
- ► d’agost 2020 (4)
- ► de juliol 2020 (5)
- ► de juny 2020 (4)
- ► de maig 2020 (3)
- ► d’abril 2020 (2)
- ► de març 2020 (1)
- ► de febrer 2020 (3)
- ► de gener 2020 (1)
-
►
2019
(11)
- ► de desembre 2019 (1)
- ► d’octubre 2019 (2)
- ► de setembre 2019 (2)
- ► de juliol 2019 (3)
- ► de juny 2019 (1)
- ► de maig 2019 (1)
- ► d’abril 2019 (1)
-
►
2018
(8)
- ► de novembre 2018 (1)
- ► de setembre 2018 (3)
- ► d’agost 2018 (1)
- ► de maig 2018 (2)
- ► de gener 2018 (1)
-
►
2011
(2)
- ► de febrer 2011 (1)
- ► de gener 2011 (1)
-
▼
2010
(11)
- ► de maig 2010 (5)
- ► d’abril 2010 (1)
- ► de febrer 2010 (1)
- ► de gener 2010 (2)
-
►
2009
(50)
- ► de desembre 2009 (2)
- ► d’octubre 2009 (5)
- ► de setembre 2009 (8)
- ► de juliol 2009 (1)
- ► de juny 2009 (7)
- ► de maig 2009 (7)
- ► d’abril 2009 (8)
- ► de març 2009 (9)
- ► de febrer 2009 (3)
diumenge, 14 de març del 2010
Multes, falsificacions, nevades i clients.
Etiquetes de comentaris:
Crítica i denúncia social concreta,
Política (crònica i opinió).
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Objectius del Bloc
- Exercir el meu dret d'expressió com a simple ciutadà. Tenint en compte les dificultats i limitacions per accedir als mitjans de comunicació convencionals, he considerat que internet era la millor via.
- No pretén ser un bloc ni estrictament profesional, ni purament personal, ni especialitzat. En realitat pretén abarcar una mica tots aquests objectius: Introduir informació relativa al meu treball científic, a experiències personals que puguin resultar útils, a les meves opinions polítiques i dels fets d'actualitat de diversos camps, fins i tot a vivences més personals, així com a enllaços amb pàgines web o altres blocs que em semblen interessants.
- No hi pretenc dogmatitzar, ni fer-me l'interessant, sinó integrar-me dins la xarxa d'intercanvi de comunicació social, en què es basa qualsevol cultura. Compartir informació.
-Parteixo d'uns principis bàsics: Com deia Bachelart la objectivitat no existeix sinó la objectivació: fer que els altres puguin seguir i contrastar els teus arguments, coneixent la perspectiva de la que parteixes. Com assenyala Paul Watzlawick, hi ha tantes realitats com punts de vista. O com defensa Paul K. Feyerabend, la objectivitat només pot sorgir de la proliferació teòrica, o sigui del contrast entre perspectives.
CARACTERÍSTIQUES DEL BLOC
Aquest bloc te un caràcter dinàmic. Es va construint i reconstruint a mesura que avança. I això és tant a nivell formal com de continguts. En termes de continguts es fan recorreguts endavant i endarrera, tractant sobre temes d'actualitat, o treballs recents, així com es fan recuperacions d'articles, experiències u obres de l'autor de diferents èpoques. Te un caràcter biogràfic en el benentès de que la biografia no és res més que el reflexe de la nostra multiplicitat de relacións amb el món, i en aquest sentit és això el que s'hi vol expressar.
En termes formals això implica que encara que el seu format és linial, la seva lectura no te perquè ser-ho. S'hi poden trobar "publicacions" més o menys "intemporals" en periodes anteriors del bloc, que poden mantenir el seu interès, juntament amb altres més cojunturals, però que vistes en perspectiva poden passar a tenir un interès "històric".
També implica que en la mesura que s'hagin perdut continguts d'alguns articles, o calgui actualitzar-los si és posible, ho indicarem o intentarem restaurar-los.
En aquest sentit recomano també revisar de tant en tant els enllaços, en la mesura en que es poden anar ampliant o modificant, i inclòuen una amplia varietat de temes així com eines, fonts de dades o iniciatives, on és fàcil trobar quelcom d'interès.
- No pretén ser un bloc ni estrictament profesional, ni purament personal, ni especialitzat. En realitat pretén abarcar una mica tots aquests objectius: Introduir informació relativa al meu treball científic, a experiències personals que puguin resultar útils, a les meves opinions polítiques i dels fets d'actualitat de diversos camps, fins i tot a vivences més personals, així com a enllaços amb pàgines web o altres blocs que em semblen interessants.
- No hi pretenc dogmatitzar, ni fer-me l'interessant, sinó integrar-me dins la xarxa d'intercanvi de comunicació social, en què es basa qualsevol cultura. Compartir informació.
-Parteixo d'uns principis bàsics: Com deia Bachelart la objectivitat no existeix sinó la objectivació: fer que els altres puguin seguir i contrastar els teus arguments, coneixent la perspectiva de la que parteixes. Com assenyala Paul Watzlawick, hi ha tantes realitats com punts de vista. O com defensa Paul K. Feyerabend, la objectivitat només pot sorgir de la proliferació teòrica, o sigui del contrast entre perspectives.
CARACTERÍSTIQUES DEL BLOC
Aquest bloc te un caràcter dinàmic. Es va construint i reconstruint a mesura que avança. I això és tant a nivell formal com de continguts. En termes de continguts es fan recorreguts endavant i endarrera, tractant sobre temes d'actualitat, o treballs recents, així com es fan recuperacions d'articles, experiències u obres de l'autor de diferents èpoques. Te un caràcter biogràfic en el benentès de que la biografia no és res més que el reflexe de la nostra multiplicitat de relacións amb el món, i en aquest sentit és això el que s'hi vol expressar.
En termes formals això implica que encara que el seu format és linial, la seva lectura no te perquè ser-ho. S'hi poden trobar "publicacions" més o menys "intemporals" en periodes anteriors del bloc, que poden mantenir el seu interès, juntament amb altres més cojunturals, però que vistes en perspectiva poden passar a tenir un interès "històric".
També implica que en la mesura que s'hagin perdut continguts d'alguns articles, o calgui actualitzar-los si és posible, ho indicarem o intentarem restaurar-los.
En aquest sentit recomano també revisar de tant en tant els enllaços, en la mesura en que es poden anar ampliant o modificant, i inclòuen una amplia varietat de temes així com eines, fonts de dades o iniciatives, on és fàcil trobar quelcom d'interès.
ENLLAÇOS D'INTERÈS
- Almazen. Teatre. Música. Arts Plàstiques. Laboratori de creació i promoció cultural.
- Assemblea Nacional Catalana
- Assemblea PAS i PDI- Universitats Catalanes. Adhesions al Manifest davant el procés de Bolonya.
- Cañamo. La revista de la cultura del cannabis.
- Consell de la Repùblica
- Dialnet. Universitat Rioja. Cerca i/o baixa revistes o llibre en castellà
- El Català com cal: per deixar de traduir literalment del castellà
- Enric Canela (Catedràtic UB)
- Facultat de Belles Arts. Universitat de Barcelona.
- Joaquín Urias. Preofessor Dret Constitucional. exlletrat TC
- La Canalla Condal. El Guineano-català "Big" Eddie Collins i cia ens transporten a "l'underground" Barceloní del Raval. LA CANALLA CONDAL no és una exposició. És una actitud. El nostre propòsit es crear un fòrum obert a propostes, projectes, idees i pensades, on els creadors tinguin la llibertat d'apropar-se i participar en la confecció de la pàgina web.
- Nova Jazz Cava de Terrassa
- Open Arms
- Radio a la carta. Catalunya radio.
- Ramón Cotarelo. Politòleg. Catedràtic emèrit UNED
- Software de tot tipus en català,
- TEMES DE DISSENY. Amb els seus articles, vol contribuir al debat en torn del disseny i la seva vinculació amb la tecnologia, la comunicació, la cultura i l'economia. Es poden descarregar els articles dels dinou números, que abarquen des del 1986 al 2007.
- Traductor Open Trad apertium (llengües de l'Estat)
- Universitat de Barcelona
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada