Alguns enllaços al títol de fotos, música i algun text és van perdre en tancar picasa i megaupload. Afortunadament las fotos s'han pogut recuperar.
Retrat de la portada: autor Quim Cañellas
Es posible la traducción al castellano y al vasco. Translation into English, French, Italian and German is possible.

Translation /Traducción

Cercar en aquest blog

Sobre Mi

La meva foto
Castellar del Vallès, Vallès Occidental, Provincia de Barcelona, Catalunya
Doctor en Psicologia, Prof Titular de Teoria i Anàlisi Formes Visuals. Dep Disseny i Imatge, Fac. BBAA, Univ. Barcelona.1981-2012. Jubilat.Treballs previs: -Investigador ICE UB, 5 recerques: efectes i recepció missatges audiovisuals,1975-1982. -Membre fundador Col·lectiu Higiene Mental La Florida, integrat a la Coordinadora de CHM i al Réseau-Alternative à la Psychiatrie,1976-79. -Educador terapeuta Albergue Infantil Terrassa,1976-78. -Investigador Carvis Publicidad S.A.1975 i 76.-Creador i redactor, revista gremi Ebenisteria l'Hospitalet,1974-76. Llibres publicats: 13,1977-2023, (imatge, disseny,comunicació i 4 poesia). Articles: 17, mateixos temes recerca. Podeu baixar 12 llibres des d'aquest bloc, 6 de Dialnet i 15 articles des del bloc (4 també a Dialnet). Cercar etiqueta "Treballs científics" i "Literatura". -Racionalista crític, intel.lectual?, tolerància 100, menys amb la intolerància, com assenyalà Karl Popper, radical, eclèctic, antiautoritari, insatisfet, outsider,sense embuts, autodidacta, com deia Gandhi el mateix val pels pobles i les persones: el dret d'autodeterminació, autonomia /VS/ heteronomia. Mai he tolerat que m'imposin que he de fer, dir o pensar.

Arxiu del blog


dilluns, 2 de novembre del 2020

A Barcelona encara hi ha música (Al carrer)

 A BARCELONA ENCARA HI HA MÚSICA (Al carrer)

NOTA: Clicant al títol podeu veure un reportatge fotogràfic de tots els llocs que s'esmenten. 

Com que el toc de queda no és fins a les 22h i el confinament perimetral els caps de setmana estranyament llargs, he fet com tothom que pot, sortir entre setmana al màxim fins que ens segrestin a casa.

Vaig fugir de BCN fa 32 anys, tot i que hi vaig continuar treballant i anant de gresca. La ciutat comptal és com el primer amor, que mai s'oblida.

El 15 d'agost ja hi vaig fer una 1a visita "nostàlgica". Avui l'he portat a terme del tot. M'he retrobat amb la meva Barcelona, la més entranyable, la de sempre, la que no han aconseguit canviar malgrat Colaus i Covid, la que estimo.

Passejada de 6h, del Raval i el Gòtic a la Ribera, la Ciutadella, tornant pel Moll de la Fusta. 

Començant per la Boqueria (moltes botigues tancades, però fruites, verdures, pernils i olor de peix), - compro un entrepà i una cervesa-, la Virreina, les Rambles (encara hi ha floristes i quioscs que venen de tot menys diaris), el carrer de'n Roca, amagat just després de Portaferrissa, antiga ubicació del mític bar 2o Acto que vaig freqüentar, la plaça del Pi, el frontispici picassià del col·legi d'Arquitectes, la Catedral (feia anys que no hi entrava), el carrer del Bisbe, la plaça Sant Jaume, la plaça del Rei, la de Sant Felip Neri (fa mil anys hi vem salvar un borratxo de morir ofegat en un pam d'aigua), el carrer Llibreteria (el Forn Sant Jordi on compravem dolços de coco era tancat però a una sucursal al costat hi he pogut comprar panallets), el carrer Ferran, la plaça Reial, altra cop les Rambles (menció especial pel Kiosco Cazalla, de l'Arc del Teatre, quins records de joventut), Colom, pel carrer Ample, la Mercè, Sta Ma del Mar, el Fossar de Les Moreres, el Born, l'estació de França, la Ciutadella tant maca com sempre amb gent a la gespa i els bancs, tornada pel passeig de Colom (menció especial pel restaurant les 7 portes on a la prehistòria amb la família íntima vem celebrar el casament  als jutjats), i el moll de la Fusta i les golondrinas, les Drassanes i de nou la Rambla fins Canaletes i una ullada a la plaça Catalunya.

Dia complert. He fet 80 fotos (més que un guiri) de llocs, edificis i botigues immortals, com Subirà Cereria a Llibreteria, Llibreria Sant Jordi a Ferran, Farmàcia Nadal a Rambla-Bon Succés, o a la de paraigües i sombrilles al Pla de la Boqueria.

Però sobretot, dia complert, perquè després de veure ahir que fins l'Auditori ha cancel·lat tots els concerts, fins en hores fora de tocs de queda (em diuen que han obligat a tancar-ho tot: definitivament volen enfonsar la cultura), tot i que divendres encara vaig anar a un. Avui he tastat al carrer 3 estils diferents dels 9 concerts anteriors i que us poso aquí. 

Un saxofonista solitari tocant Jazz al costat de la Catedral (he aprofitat per menjar l'entrepà i beure la cervesa), una noia argentina amb guitarra cantant a lo Tracy Chapman davant la Catedral i un xicot de Burkina Faso i mare de Mali tocant a l'estil Ali Farka Toure, amb un instrument de corda fet de carabassa o quelcom semblant, a la Ciutadella. Això sols és possible a la meva Barcelona, la que estimo i, tot i que la vaig abandonar mai va ser del tot, doncs de molt jove li va robar el cor a un noi com jo, que venia de l'Hospitalet.

PD. M'he quedat sens veure una exposició del meu antic company de facultat, encara amic i gran fotògraf Manolo Laguillo, a la Virreina. Quina mania de tancar els dilluns si no es festa.



Kiosco Cazalla, Arc del Teatre 


La Ciutadella


La Ciutadella 


Floristes de les Rambles 


La casa dels paraigües i Sombrilles, Pla de la Boqueria


Farmacia Nadal, Rambla - Bon Succés 


Subirà Cereria, Llibreteria


Llibreria Sant Jordi, Ferran



El saxofonista


La cantant argentina 


El músic de Burkina Faso



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Objectius del Bloc

- Exercir el meu dret d'expressió com a simple ciutadà. Tenint en compte les dificultats i limitacions per accedir als mitjans de comunicació convencionals, he considerat que internet era la millor via.
- No pretén ser un bloc ni estrictament profesional, ni purament personal, ni especialitzat. En realitat pretén abarcar una mica tots aquests objectius: Introduir informació relativa al meu treball científic, a experiències personals que puguin resultar útils, a les meves opinions polítiques i dels fets d'actualitat de diversos camps, fins i tot a vivences més personals, així com a enllaços amb pàgines web o altres blocs que em semblen interessants.
- No hi pretenc dogmatitzar, ni fer-me l'interessant, sinó integrar-me dins la xarxa d'intercanvi de comunicació social, en què es basa qualsevol cultura. Compartir informació.
-Parteixo d'uns principis bàsics: Com deia Bachelart la objectivitat no existeix sinó la objectivació: fer que els altres puguin seguir i contrastar els teus arguments, coneixent la perspectiva de la que parteixes. Com assenyala Paul Watzlawick, hi ha tantes realitats com punts de vista. O com defensa Paul K. Feyerabend, la objectivitat només pot sorgir de la proliferació teòrica, o sigui del contrast entre perspectives.


CARACTERÍSTIQUES DEL BLOC

Aquest bloc te un caràcter dinàmic. Es va construint i reconstruint a mesura que avança. I això és tant a nivell formal com de continguts. En termes de continguts es fan recorreguts endavant i endarrera, tractant sobre temes d'actualitat, o treballs recents, així com es fan recuperacions d'articles, experiències u obres de l'autor de diferents èpoques. Te un caràcter biogràfic en el benentès de que la biografia no és res més que el reflexe de la nostra multiplicitat de relacións amb el món, i en aquest sentit és això el que s'hi vol expressar.

En termes formals això implica que encara que el seu format és linial, la seva lectura no te perquè ser-ho. S'hi poden trobar "publicacions" més o menys "intemporals" en periodes anteriors del bloc, que poden mantenir el seu interès, juntament amb altres més cojunturals, però que vistes en perspectiva poden passar a tenir un interès "històric".


També implica que en la mesura que s'hagin perdut continguts d'alguns articles, o calgui actualitzar-los si és posible, ho indicarem o intentarem restaurar-los.

En aquest sentit recomano també revisar de tant en tant els enllaços, en la mesura en que es poden anar ampliant o modificant, i inclòuen una amplia varietat de temes així com eines, fonts de dades o iniciatives, on és fàcil trobar quelcom d'interès.



Creative Commons

Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.

Subscribe in a reader